Hakusanamainonta hinta

Hakusanamainonta on loistava tapa saada sivustosi mahdollisten asiakkaiden tietoisuuteen.

Voit valita avainsanat, joihin haluat kohdistaa mainonnan, ja asettaa sitten budjetin, jonka perusteella mainoksesi näkyy hakukoneissa.

Mutta mitä hakusanamainonta sitten maksaa? Tarkastellaan hintaa ja tässä artikkelissa

Mistä hakusanamainonnan hinta koostuu?

Hakusanamainonnan hinta koostuu hakukoneelle annettavasta mediabudjetista sekä mahdollisesta mainoksen optimoinnista, mikäli ostat optimoinnin palveluna mainostoimistolta.

Hakusanamainonnan hinnan ja budjetin määrää se, kuinka monta avainsanaa käytät, kuinka paljon kilpailua niillä on ja onko mainoksesi laatupisteet kuinka korkeat hyväksyttävä.

Hakusanamainonnalle ei ole olemassa minimibudjettia, vaan suosittelemme lähtökohdaksi vähintään muutamaa sataa euroa testaukseen.

Voit odottaa maksavasi vähintään 50 senttiä per klikkaus, mutta hinta voi nousta ja laskea valitsemiesi avainsanojen kilpailukyvyn mukaan.

Kampanjaa luodessa sinun määritettävä budjetti, jonka avulla voit määrittää, kuinka paljon olet valmis käyttämään päivittäin mainontaan, ja varmistettava, että seuraat käyttämiäsi varoja.

Hakusanamainonnan hintatyypit

Klikkaushinta eli CPC

Klikkaushinta (CPC) on summa, jonka maksat joka kerta, kun joku klikkaa mainostasi. Tämä tunnetaan myös nimellä kustannus per klikkaus (CPC).

CPC perustuu kilpailuun. Joka kerta, kun käyttäjä suorittaa haun, mainostajat tekevät tarjouken klikkihinnasta. Se mainostaja, jolla on korkein laatu kerrottuna klikkauskohtaisella hintatarjouksella, saa mainostilan haltuunsa.

Keskimääräinen CPC

Keskimääräinen klikkauskustannus (CPC) on summa, jonka maksat joka kerta, kun joku klikkaa mainostasi.

Miten valita sopiva CPC hinta?

Mainoksellesi sopiva CPC riippuu kilpailusta ja mainoksen kohdennuksesta.

Koska Suomessa on vähemmän kilpailua, cpc-kustannukset ovat yleensä alhaisemmat kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa.

Hyvä CPC on sellainen, joka on suhteessa tuotteesi arvoon ja konversioasteeseen. Älä yleensä kiinnitä huomiota pelkästään klikkausprosentteihin vaan pikemminkin liikenteen laatuun.

Voit selvittää valitsemiesi avainsanojen CPC:n käyttämällä Google Keyword Planneria.

Mikä on Google-mainosten CPC yleisesti?

Keskimääräinen CPC-hinta vaihtelee maittain. Yhdysvalloissa keskimääräinen CPC on 1,32 dollaria. Suomessa keskimääräinen CPC on vain 0,50 €

Konversioon perustuva hintatarjous

Google ads mainonta mahdollistaa maksun myös konversioista. Tämä onnistuu silloin, kun olet määrittänyt Google Analyticsin konversioseurannan verkkosivustollesi.

Konversiopohjainen hinnoittelu tarkoittaa sitä, että kun kävijä suorittaa sivuston toiminnon, kuten yhteydenottolomakkeen täyttämisen, Google ads veloittaa maksun.

Konversiopohjainen hinta yleensä hieman korkeampi kuin CPC

Miten säästää halusanamainonnan kustannuksissa?

Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit säästää rahaa hakusanamainonnassa:

1. Valitse avainsanat viisaasti. Kun luot kampanjaa, käytä aikaa avainsanojen tutkimiseen. Tee avainsanatutkimus huolella, näin voit löytää hyviä avainsanoja, joilla ei ole kilpailua.

2. Aseta budjetti ja pidä siitä kiinni. Kun luot kampanjaa, aseta mainoksellesi päivittäinen budjetti ja varmista, että seuraat kulutusta. Tämä auttaa sinua pysymään budjetissasi ja välttämään ylikulutusta.

3. Käytä Negatiivisia vainsanoja. Negatiivisten avainsanojen avulla voit välttää mainoksen näyttämisen ihmisille, jotka eivät ole kiinnostuneita tuotteestasi tai palvelustasi. Tämä voi säästää rahaa, koska mainos ei näy ihmisille, jotka eivät todennäköisesti tee ilmoitusta.

4. Testaa, testaa, testaa. Testaa aina eri asetuksia kampanjoissasi. Kokeile eri CPC-hintoja ja mainoskopioita, esimerkiksi. Tämä auttaa sinua löytämään tehokkaimmat asetukset kampanjaasi varten ja säästämään rahaa pitkällä aikavälillä.

5. Pidä mainoksesi relevantteina hakusanoille. Mitä relevantimpi mainoksesi on, sitä korkeampi on laatupistemääräsi. Tämä alentaa CPC-korkoasi ja auttaa sinua säästämään rahaa avainsanamainonnassa.

6. Käytä Google Analyticsin konversioseurantaa. Näin näet, mitkä avainsanat tuottavat tulosta, ja voit mukauttaa kampanjasi sen mukaisesti.

7. Palkkaa ammattilainen. Jos et ole varma, miten kampanja perustetaan tai miten sitä hallitaan, harkitse ammattilaisen palkkaamista. Ammattilainen voi auttaa sinua säästämään rahaa avainsanamainonnassa perustamalla tehokkaan kampanjan ja hallinnoimalla sitä puolestasi.

Hakusanamainonnan hinnoitteluun liittyvät artikkelimme